miercuri, 5 iulie 2017

Secolul vitezei


Stiti?!Se spune ca  traim in secolul vitezei. Si asa este! Traim atat de alert, incat pot spune ca uitam pur si simplu sa traim. Uitam sa privim spre toate frumusetile ce ne inconjoara. Nu mai avem timp sa fim buni, sa simtit compasiune sau chiar mila pentru semenii nostri sau pentru orice vietate. Majoritatea avem plumb in suflet si desi este destul de povarnic de purtat, continuam sa-l pastram avand o mare grija sa nu il pierdem, prin indiferenta noastra sau chiar prin faptele nostre. Sunt oameni care au uitat cuvinte precum demnitate, erou, cinstire, generozitate. Oamenii nu mai au timp sa fie curajosi si  sa lupte macar pentru propriile lor vise si se complac intr-o viata anosta cu zilele trecand aproape identic. Se intampla deseori sa treaca zile, saptamani, luni fara sa zambim, fara sa fim fericiti, fara sa cautam sa iesim din acea rutina zilnica si plictisitoare. Incercam sa ne afundam intr- o viata agasanta, cu aceeleasi ocupatii zilnice, incercand sa trecem prin viata, chiar daca aceasta trece pe nerasuflate. Ne complacem in aceste situatii, si ne gasim ocupatii. Aspiram spre lucruri marete, dar ne complacem intr-o viata plictisitoare, doar pentru a scapa de diferitele obstacole ale vietii. Alegem calea usoara in a fugi inaintea timpului, negasind nimic, decat sa ne traim vietile, o data cu timpul. Acesta este maestrul de ceremonii care ne aduce mereu acolo unde se cuvine sa fim, avansam, ne oprim si dam inapoi la ordinele lui, greseala noastra e ca ne putem inchipui ca il putem trage pe sfoara.
Timpul este doar un rau din care pescuiesc eu, pescuiesti tu, pescuim noi. Pescuim bune, pescuim rele, putem pescui un peste sau putem pescui un bocanc. Noi suntem cei care in timp, strangem gramada de lucruri pescuite, si ne hotaram drumul pe care vrem sa-l urmam.
Asa ca, dragii mei..Nu incercati sa traiti intr-o viata anosta, si simpla, in care obisnuitul e la control. Incercati sa va schimbati rutina zilnica si sa incercati lucruri noi, sentimente noi, si persoane noi..Toate sunt bune pentru o schimbare de aer!!!
Teo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu