joi, 20 aprilie 2017

Cine sunt eu?

       
Irina Binder- Insomnii( fragment)
Chiar asa, cine sunt eu? Sunt un om ca toti oamenii...Un om care are si calitati si defecte, un om care s-ar putea madrii si cu fapte marete, dar care, totodata, ar trebui sa se simta rusinat de unele fapte care nu-i fac cinste.....Un om cu greseli omenesti, un om cu experiente de viata frumoase, dar si urate, un om cu framantari interioare si cu temeri, un om care a foast foarte nefericit, dar si fericit, un om care s-a prabusit si s-a ridicat de multe ori, un om care de cateva ori s-a abandonat pe sine, dar care s-a regasit de fiecare data. Un om care a crezut orbeste in oameni, in fericire si in iubire, si care a cinoscut gustul amar al esecurilor si al dezamagirilor.
        Sunt un om care a avut caderi, care a inselat, care a mintit, care a tradat, care a vorbit de rau, care a judecat fara sa gandeasca, dar care in final dezgustat si satul de greselile sale s-a ridicat si a incercat sa evolueze.
Sunt un om care a inteles intr-un tarziu ca viata nu trebuie sa fie roz ca sa fie fericire- si ca fericirea nu e conditionata de a avea totul, ci doar de a avea putinul care aduce bucuria sufleteasca, de a te avea pe tine si de a fi liber..
        Un om care s-a trezit adeseori amortit in rutina, care a ratacit de drumuri incerte si care a facut alegeri proaste.
       Sunt un om care a inteles care este binele si care este raul, care a ales rational, dar si irational, un om care priveste in urma are multe regrete, multe lucruri nespuse, promisiuni neonorate si visuri neimplinite...
       Sunt un om simplu, un om visator, un om cald, caruia nu-i este rusine sa-si recunosca greselile si infrangerile in gura mare, un om care nu se teme de judecatile lumii.
        Sunt un om care iubeste oamenii, care le intelege ratacirile si care nu uita ca a avut propriile rataciri...Un om care respecta alegerile celorlalti, oricata durere i-ar aduce ele, si care nu judeca oamenii dupa propriile prejudecati.
       Sunt doar un om care a uitat de multe ori cine este si cine vrea sa devina, dar pe care sufletul, l-a facut sa regrete de fiecare data drumul catre sine.
       Sunt un om care iarta fara sa i se ceara iertare, sunt in om care mai da o sansa, si inca una; un om capabil sa uite orice rautate, crezand in reabilitare. Sunt un om care se indragosteste nebuneste si fulgerator, care nu uita si nu-i uraste pe aceia pe care i-a iubit candva...Sunt un om de multe ori imprevizibil care a spus "Pleaca!", atunci cand ar fi trebuit sa spuna "Ramai!". Sunt un om care a plecat atunci cand a vrut sa ramana, si care a ramas atunci cand a vrut sa plece. Sunt un om cu care se poate vorbi despre orice si un om care a invatat sa vada dincolo de cuvinte, direct in sufletul tau.
       Sunt doar un om!... Iubit, urat, refuzat, dezamagit, jignit, aprobat, dezaprobat, acceptat, refuzat...sunt doar un om care are nevoie de pacea lui interioara, de echilibru de un loc sub soare, de steaua lui pe Cer, de visuri...Sunt EU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu